"Krämig, smakrik, en lagrad individualism, här bjuds substansen av en konverterad sommaräng omhändertagen av en galen och envis professionalism" Carl Jan Granqvist
Förra veckan gjorde vi en dagstur och besökte Bredsjö Blå, på gården finns en liten gårdsbutik och ostcafé.
Bredsjö Blå tillverkar en fårost som smakar sagolikt gott! Har ni vägarna förbi Kopparberg/Hällefors i sommar ta en tur och besök mejeriet. Om ni funderar på att åka dit passa på att vara där kl 15.00 för då kan du se när fåren mjölkas.
Jag testade att göra en jordgubbsbruschetta med Bredsjö Blå ost. När det salta möter det söta säger det bara klick!
Jordgubbsbruschetta
bröd
olivolja
bredsjöblå ost (eller någon annan ost ex fetaost)
jordgubbar
honung
Skär brödet i önskat format och häll på lite olivolja, lägg brödbitarna på grillen eller i ugnen. Skär osten i ca 0.5 cm tjock skivor och lägg på brödet.
Snoppa jordgubbarna, skiva och lägg dem på osten och ringla över lite honung. Garnera ev med basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar