onsdag 7 juli 2010

Hurtbulle

Hade inget bröd till frukost så jag snodde ihop ett enkelt yoghurtbröd igår kväll. Detta recept kommer från Arla och heter Hurtbulle. Brödet blir väldigt saftigt och för er som inte tål gluten är detta perfekt att göra med glutenfritt mjöl. När brödet sedan är ett par dagar är det underbart att rosta!

Hurtbulle
2 dl fiberberikande havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
0.5 dl honung
0.5 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200 grader och blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan yoghurt, honung och lingonsylt. Rör ihop till en kladdig massa och klicka detta i en smord brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Täck med folie efter halva tiden så den inte blir bränd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar