

Paj med chilikeso & käftstjärtar
Pajskal
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl (ev behövs mer mjöl)
2 msk kallt vatten
Tärna smöret och lägg det i en bunke, tillsätt vetemjöl och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila insvept i plastfolie i kylen i ca 30 minuter (har du bråttom kan du hoppa över detta). Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ungsfast form. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Under tiden pajskalet är i ugnen gör du i ordning fyllningen.
Fyllning
Tärna smöret och lägg det i en bunke, tillsätt vetemjöl och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila insvept i plastfolie i kylen i ca 30 minuter (har du bråttom kan du hoppa över detta). Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ungsfast form. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Under tiden pajskalet är i ugnen gör du i ordning fyllningen.
Fyllning
1 brk chilikeso
2 st ägg
1 dl riven ost
1 brk kräftstjärtar eller räkor
Häll chilikeso i en bunke och rör ner äggen. Hacka kräftstjärtarna och rör ner i kesoröran. Fyll pajskalet med fyllningen och riv över ost. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen i ca 30-40 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.
Häll chilikeso i en bunke och rör ner äggen. Hacka kräftstjärtarna och rör ner i kesoröran. Fyll pajskalet med fyllningen och riv över ost. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen i ca 30-40 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar