måndag 19 juli 2010

Paj med chilikeso & kräftstjärtar

Tänk att en burk med keso kan skapa en så underbart god paj! Receptet har jag fått av Olofssons och jag kan inte annat än tacka för ett supergott och enkelt recept.

Paj med chilikeso & käftstjärtar

Pajskal
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl (ev behövs mer mjöl)
2 msk kallt vatten

Tärna smöret och lägg det i en bunke, tillsätt vetemjöl och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila insvept i plastfolie i kylen i ca 30 minuter (har du bråttom kan du hoppa över detta). Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ungsfast form. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Under tiden pajskalet är i ugnen gör du i ordning fyllningen.

Fyllning
1 brk chilikeso
2 st ägg
1 dl riven ost
1 brk kräftstjärtar eller räkor

Häll chilikeso i en bunke och rör ner äggen. Hacka kräftstjärtarna och rör ner i kesoröran. Fyll pajskalet med fyllningen och riv över ost. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen i ca 30-40 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar