Nedan följer recept på salladen, dressingen och brödkrutongerna.
Ceasarsallad 2 portioner
1 huvud romansallad
1/2 pkt cocktailtomater
1 pkt bacon
2 grillade kycklingfiléer
parmesanost
Knaperstek bacon och låt rinna av på en bit hushållspapper.
Knaperstek bacon och låt rinna av på en bit hushållspapper.
Skölj salladen och riv den i lagom stora bitar i en stor bunke.
Skölj och halvera cocktailtomaterna och vänd ner i salladen.
Häll dressingen över salladen och vänd runt så att dressigen blir ordentligt fördelad.
Skär kycklingen och bacon.
Fördela salladen på 2 tallrikar och lägg kycklingen ovanpå. Strö över bacon, brödkrutonger och toppa sist med lite hyvlad parmesanost.
Ceasardressing
Ceasardressing
1 dl turkisk yoghurt
0.5 dl lätt majonäs
1 tsk dijonsenap
0.5 finriven vitlöksklyfta
3 st finhackade sardeller (det är dessa små rackare som ger den underbara smaken)
1 tsk honung
4 msk finriven parmesanost
några varv med pepparkvarnen
Blanda alla ingredienser och häll över salladen och blanda ordentligt.
Brödkrutonger
Blanda alla ingredienser och häll över salladen och blanda ordentligt.
Brödkrutonger
4 skivor rostbröd (jag tog upp ur frysen och lät dem tina lite)
2 msk smör
1 msk olivolja
flingsalt
färsk timjan (kan utelslutas eller ersättas med annan krydda)
Skär bort kanterna och skär brödet i 2*2 cm stora bitar. Stek dem i smör i en stekpanna, häll över olivolja och stek tills de är gyllenbruna och knapriga. Ta av från värmen och tillsätt flingsalt och timjan.
Skär bort kanterna och skär brödet i 2*2 cm stora bitar. Stek dem i smör i en stekpanna, häll över olivolja och stek tills de är gyllenbruna och knapriga. Ta av från värmen och tillsätt flingsalt och timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar