onsdag 7 juli 2010

Sallad, dressing & brödkrutonger

Igår kväll testade jag att göra en Ceasersallad, har endast beställt detta på restaurang tidigare. Det blev en egen liten twist på orginalreceptet. Va enkelt det var, dock mycket kladd men resultatet blev underbart gott! Så nu måste jag åka till det stora varuhuset och köpa stora pasta/salladstallrikar, så det ser extra snyggt ut när jag serverar detta nästa gång.

Nedan följer recept på salladen, dressingen och brödkrutongerna.

Ceasarsallad 2 portioner
1 huvud romansallad
1/2 pkt cocktailtomater
1 pkt bacon
2 grillade kycklingfiléer
parmesanost

Knaperstek bacon och låt rinna av på en bit hushållspapper.
Skölj salladen och riv den i lagom stora bitar i en stor bunke.
Skölj och halvera cocktailtomaterna och vänd ner i salladen.
Häll dressingen över salladen och vänd runt så att dressigen blir ordentligt fördelad.
Skär kycklingen och bacon.
Fördela salladen på 2 tallrikar och lägg kycklingen ovanpå. Strö över bacon, brödkrutonger och toppa sist med lite hyvlad parmesanost.

Ceasardressing
1 dl turkisk yoghurt
0.5 dl lätt majonäs
1 tsk dijonsenap
0.5 finriven vitlöksklyfta
3 st finhackade sardeller (det är dessa små rackare som ger den underbara smaken)
1 tsk honung
4 msk finriven parmesanost
några varv med pepparkvarnen

Blanda alla ingredienser och häll över salladen och blanda ordentligt.

Brödkrutonger
4 skivor rostbröd (jag tog upp ur frysen och lät dem tina lite)
2 msk smör
1 msk olivolja
flingsalt
färsk timjan (kan utelslutas eller ersättas med annan krydda)

Skär bort kanterna och skär brödet i 2*2 cm stora bitar. Stek dem i smör i en stekpanna, häll över olivolja och stek tills de är gyllenbruna och knapriga. Ta av från värmen och tillsätt flingsalt och timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar