Att trä mat på pinne och grilla smakar på något konstigt sätt alltid extra gott. Kanske för att presentationen av maten blir snyggare?
Kom ihåg att lägga spetten i blöt 2-3 timmar innan grillningen. Ett tips jag har är att lägga dem i en uppdrucken vinflaska och hälla på vatten och skruva på korken. Jag blir nämligen alltid så irriterad när spetten ligger och tar plats i diskhon.
Kycklingspett 4 personer
800 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 tsk honung
0.5 röd chili
4 msk olivolja
2 msk paprikapulver
salt och peppar
Pressa vitlök och saften ur limen i en bunke. Kärna ur och hacka chilin och blanda ner i marinaden. Tillsätt olivolja, honung, paprikapulver, salt och peppar och blanda runt.
Skär kycklingfilén i 2 cm stora tärningar. Lägg ner dessa i marinaden och täck med lock eller plastfolie. Ställ i kylen i minst 3 timmar, det bästa är att göra detta dagen innan för att få ut det mesta av smakerna.
Trä upp kycklingbitarna på spetten och grilla dem i ca 5 minuter.
Servera med en kall sås och en varm potatissallad.
söndag 18 juli 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar