söndag 18 juli 2010

Kycklingspett

Att trä mat på pinne och grilla smakar på något konstigt sätt alltid extra gott. Kanske för att presentationen av maten blir snyggare?

Kom ihåg att lägga spetten i blöt 2-3 timmar innan grillningen. Ett tips jag har är att lägga dem i en uppdrucken vinflaska och hälla på vatten och skruva på korken. Jag blir nämligen alltid så irriterad när spetten ligger och tar plats i diskhon.

Kycklingspett 4 personer
800 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 tsk honung
0.5 röd chili
4 msk olivolja
2 msk paprikapulver
salt och peppar

Pressa vitlök och saften ur limen i en bunke. Kärna ur och hacka chilin och blanda ner i marinaden. Tillsätt olivolja, honung, paprikapulver, salt och peppar och blanda runt.
Skär kycklingfilén i 2 cm stora tärningar. Lägg ner dessa i marinaden och täck med lock eller plastfolie. Ställ i kylen i minst 3 timmar, det bästa är att göra detta dagen innan för att få ut det mesta av smakerna.
Trä upp kycklingbitarna på spetten och grilla dem i ca 5 minuter.
Servera med en kall sås och en varm potatissallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar