250 g rågsurdeg
10 g jäst
650 g vetemjöl special
125 g grovt rågmjöl
15 g brödsirap
20 g flingsalt el havssalt
Frön eller havregryn till topping
Blanda samtliga ingredienser utom saltet. Kör degen i hushållsmaskin i 10 minuter, tillsätt saltet och kör i yttligare 3-5 minuter. Låt degen vila i 30 minuter i bunken.
Forma en lång rulle av degen så att du kan få ut 15 bitar. Rulla bullarna och doppa dem i toppingen och lägg frallorna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i 2 timmar eller ställ in i kylen över natten.
Sätt ugnen på 250 grader och grädda i 12-15 minuter. Låt svalna på galler.
Om du har jäst i kylen över natten ta fram plåten och starta ugnen på 250 grader, grädda i 12-15 minuter. Låt svalna på galler.
Blanda samtliga ingredienser utom saltet. Kör degen i hushållsmaskin i 10 minuter, tillsätt saltet och kör i yttligare 3-5 minuter. Låt degen vila i 30 minuter i bunken.
Forma en lång rulle av degen så att du kan få ut 15 bitar. Rulla bullarna och doppa dem i toppingen och lägg frallorna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i 2 timmar eller ställ in i kylen över natten.
Sätt ugnen på 250 grader och grädda i 12-15 minuter. Låt svalna på galler.
Om du har jäst i kylen över natten ta fram plåten och starta ugnen på 250 grader, grädda i 12-15 minuter. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar