tisdag 6 juli 2010

BBQ & Dessert

Börjar med det godaste, efterrrätten. Bus enkelt och snabbt att röra i ordning.

Vit chokladmousse 4 port
100 g vit choklad

2 dl vispad grädde (alt 1 dl vispad grädde & 1 dl kesella)
1.5 msk florsocker
2 äggulor

Vispa grädde och florsocker.
Hacka chokladen och kör den i micron i 20-30 sek och rör, upprepa detta tills chokladen är smält.
Vispa ner äggulorna i den smälta chokladen till en slät kräm.
Blanda ihop chokladen och grädden och fördela i glas.
Låt stå i kylen i minst 1 timme.
Dekorera och servera och hör hur alla njuter!

Till grillningen marinerade jag kycklingen i en marinad av honung och senap.

Honung och Senaps marinad
1 msk honung
1 msk dijon senap
1 msk soja
1 dl rapsolja

Rör ihop och lägg i kycklingfilé, täck med lock eller plastfilm och ställ i kylen. Ta fram en stund innan grillningen så kycklingen får rumstemperatur då blir grillresultatet mycket bättre - säger proffsen.

Till detta serverade jag färskpotatis på spett.
Har du färskpotatis över är detta perfekt att fixa i ordning till grillningen dagen efter. Rulla potatisen i lite olja och trä dem på spett och strö över lite flingsalt och örter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar