Focaccia 2 bröd
25 g jäst
0.5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
3 dl ljummet vatten
7-8 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, olivolja, honung och flingsalt.
Rör ner vetemjöl lite i tagen och arbeta degen i maskin eller förhand i ca 5 minuter.
Jäs degen i bunken och täckt med en bakduk till dubbel storlek ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader (250g i ugn utan varmluft).
Häll olivolja på en plåt och strö på lite flingsalt.
Häll upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 2 delar. Knåda lätt och forma till 2 runda bollar. Platta ut dem till de är runda och ca 1-1.5 cm tjocka. Lägg över dem på plåten och låt jäsa i ca 30 min.
Sätt fingertopparna i degen så att det blir massa hål och ringla över rikligt med olivolja. Strö över flingsalt och eventuellt någon annan topping.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar