torsdag 15 juli 2010

Jordgubbar i stora lass

Oj vad jag har frossat i jordgubbar under vistelsen på landet. Vi har sån tur att få köpa underbart goda ekologiska jordgubbar av grannen på landet. Idag bakade jag en jordgubbspaj som serverades med en kall limekräm. Om ni inte vet vad ni ska göra med alla jordgubbar så testa detta recept.

Jordgubbspaj
2 ägg
2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0.5 liter jordgubbar

Ev riven kokos eller riven vitchoklad till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i ägg och socker blandningen. Smörj en pajform och häll i fyllningen. Dela jordgubbarna om de är stora och tryck ner dem i smeten. Grädda i 35-40 minuter. Pajen smaker som bäst att servera varm.

Limekräm
3 dl gräddfil
1 lime (rivet skal + lite saft)
2 msk florsocker

Rör samman samtliga ingredienser och servera detta till pajen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar