söndag 20 juni 2010

Surdeg av råg

Då var det dags igen att baka surdegsbröd. Den här gången testar jag surdeg av rågmjöl istället för vetemjöl. Jag har tänkt att baka något gott till helgens midsommarfirande.

Surdeg av råg
Dag 1
2 dl ljummet vatten
2.5 dl rågmjöl
1 msk flytande honung
Vispa vatten, mjöl och honung till en slät smet. Täck med plastfolie så att det kommer in lite luft. Låt stå i rumstemperatur i 2 dygn.

Dag 3
1 dl ljummet vatten
1 dl rågmjöl
Vispa vatten och mjöl till en slät smet och rör ner i surdegen från dag 1. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 1 dygn.

Dag 4
1 dl ljummet vatten
1 dl rågmjöl
Vispa vatten och mjöl till en slät smet och rör ner i surdegen från dag 3. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 1 dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar