söndag 20 juni 2010

Mörkt & grovt filmjölksbröd

Fanns inget bröd hemma tills i morgonbitti och jag orkade inte åka till affären och handla så jag rörde snabbt ihop ett filmjölksbröd. Det luktar underbart nybakat här hemma.

Mörkt och grovt filmjölksbröd 1 limpa
2 dl vetemjöl
1.5 dl rågsikt
1.5 dl grahamsmjöl
(2 dl blandade frön, jag valde följande)
0.5 dl rågkross
0.5 dl hela linfrön
0.5 dl pumpakärnor
0.5 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.

0.25 dl olivolja
0.25 dl mörk sirap
5 dl filmjölk

Tillsätt flytande ingredienser och rör samman till en slät smet.
Häll smeten i en smord brödform och ställ in i ugnen i 175 grader i 90 minuter.
Inne i ugnen under gräddningstiden kommer brödet att bli mörkare och mörkare detta pga den mörka sirapen. Ta ut brödet och låt brödet stå några minuter i formen och stjälp sedan upp brödet på ett galler och täck över med formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar