torsdag 24 juni 2010

Knäckig rabarberpaj


Svängde ihop ett nytt rabarberpajsrecept som vi ska njuta av ikväll när vi kommer upp till landet. Jag hoppas att den kommer bli så där knäckigt god och att alla kommer säga ummmm va gott! Till detta serverar jag vaniljsås.

Knäckig rabarberpaj
500g rabarber
1 msk socker

150g smör
0.5 dl sirap
1 dl grädde

2 dl mjöl
1 dl kokos
2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl rörsocker
1 tsk bakpulver

Skölj och skär rabarbern i 2 cm bitar och lägg dem i en ungsform. Strö över lite socker.

Smält smör, häll i sirap och grädde. Vispa ihop.

Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker och bakpulver i en bunke. Häll över smörblandningen och blanda samman.

Bred blandningen över rabarberna och grädda i 25-30 minuter i 175 grader eller tills ytan är lite knäckig.

Njut med vaniljglass eller vaniljsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar