Svängde ihop ett nytt rabarberpajsrecept som vi ska njuta av ikväll när vi kommer upp till landet. Jag hoppas att den kommer bli så där knäckigt god och att alla kommer säga ummmm va gott! Till detta serverar jag vaniljsås.
Knäckig rabarberpaj
500g rabarber
Knäckig rabarberpaj
500g rabarber
1 msk socker
150g smör
150g smör
0.5 dl sirap
1 dl grädde
2 dl mjöl
2 dl mjöl
1 dl kokos
2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl rörsocker
1 tsk bakpulver
Skölj och skär rabarbern i 2 cm bitar och lägg dem i en ungsform. Strö över lite socker.
Smält smör, häll i sirap och grädde. Vispa ihop.
Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker och bakpulver i en bunke. Häll över smörblandningen och blanda samman.
Bred blandningen över rabarberna och grädda i 25-30 minuter i 175 grader eller tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljglass eller vaniljsås
Skölj och skär rabarbern i 2 cm bitar och lägg dem i en ungsform. Strö över lite socker.
Smält smör, häll i sirap och grädde. Vispa ihop.
Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker och bakpulver i en bunke. Häll över smörblandningen och blanda samman.
Bred blandningen över rabarberna och grädda i 25-30 minuter i 175 grader eller tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljglass eller vaniljsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar