söndag 20 mars 2011

Kyckling cacciatore & vit chokladmousse


Ibland tar det lite tid att få maten från middagsbordet till bloggen. Denna underbart god kyckling med massa tomatsmak njöt vi av i fredagskväll och till dessert blev det vit chokladmousse med massa kiwi. Gillar mina nya tallrikar men ett stort minus är att de är för stora för diskmaskinen så jag får nog fundera lite till om jag verkligen vill ha ett dussin av just denna modell.

Kyckling Cacciatore 4 portioner
450 g kycklingfilé
1 röd chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 brk cocktailtomater (mutti är fantastiskt gott)
1 brk krossade tomater
1 ask boursinost
salt
svartpeppar
1 kruka färsk timjan
2 msk tomatpuré
solrosskott
ruccola

Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa kycklingen och skär varje filé i 3 delar. Lägg kycklingen i en ugnsform och stek i ugnen i 20 minuter.
Hacka löken och kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp olivolja i en stekpanna och pressa i vitlöken och tillsätt lök och chili, sänk temperaturen och stek i ca 3 minuter. Häll i de krossade tomaterna och coctailtomaterna. Rör ner boursinosten och krydda med salt och peppar. Puttra i ca 3-5 minuter.
Hacka timjan fint och rör ner i det i stekpanna tillsammans med tomatpurén.
Ta ut kycklingen och häll tomatröran över kycklingen. Ställ in kycklingen i ugnen och stek i ca 10 minuter till.

Servera med ris, solrosskotto och ruccola.

Till dessert njöt vi av vit chokladmousse toppad med syrlig kiwi. Recept hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar