måndag 7 mars 2011

Créme Nignon - grön ärtsoppa

Créme Nignon tjusigt franskt namn på grön ärtsoppa. Soppan går snabbt att laga och innehåller bara några få ingredienser och smakar underbart. Färgen är härlig och rätten passar perfekt som en förrätt när man ska bjuda på en 3-rätters middag.

Créme Nignon 4 portioner
1 gul lök
1 msk olivolja
600 g frysta gröna ärtor
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1-2 dl lättmjölk
svartpeppar

Hacka löken och fräs den i olivoljan i någon minut under omrörning utan att löken tar färg. Tillsätt ärtorna, vatten och buljong och låt små koka under lock i ca 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Vispa ner mjölken och smaka av med lite svartpeppar.

Till detta serverade jag en klick med

Dill och pepparrots cream fraiche
1 burk mini cream fraiche
dill (jag använde fryst)
2 msk färsk riven pepparrot

Blanda samman alla ingredienser och servera till soppan. Om man inte gillar pepparrot funkar det nog också väldigt bra med riven parmesan istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar