söndag 13 mars 2011

Kyckling i krämig sås av parmesan & vitlöksost

Det blev en lyckad kylskåpsrensning till söndagsmiddag. Max uttryckte förtjust "mumsfilibbabba mamma!

Kyckling i krämig sås av parmesan och vitlöksost 4 portioner
4 kycklingfileér
1 dl riven parmesanost
1 brk cream bonjour vitlök
2.5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
1 tsk sambal oelek
1 tsk rosmarin
1 tsk italiensk salladskrydda
1 msk balsámico
salt
svartpeppar
3 morötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Stek kycklingen i lite smör i stekpappan så att den blir gyllene. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Toppa kycklingen med balsámico, rosmarin, italiensk salladskrydda, salt och peppar. Skala morötterna och skiva dem i 0.5 cm stora slantar och lägg runt kycklingen. Rör samman grädde, mjölk, sambal oelek, parmesan och cream bonjour i en bunke, salta och peppra lite. Häll röran över kycklingen och grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Servera ris och en god grönsallad till.

2 kommentarer:

  1. Hej Åsa!

    Vilken trevlig matblogg med bra tips! Maggan bjöd mamma och pappa på den här rätten på fjället och den smakade utsökt! Nu under påskhelgen ska vi testa att göra den.
    Glad påsk och kram från Lisa och Berit

    SvaraRadera
  2. :-) såg inte kommentaren förrens idag. Va kul att ni tester mina recept. Hoppas att ni har det kra. Massa kramar från mig

    SvaraRadera