onsdag 16 mars 2011

Vegetariska frikadeller med pastasallad

Ja dessa blev inte så tokiga, måste nog säga att jag är glatt överraskad. Perfekt att ha i åtanken om du har en vän över på middag som är vegetarian, de blir nog impade. I receptet var det inte så mycket kryddor i smeten så jag krydda med lite extra paprika och oregano. Nästa gång jag tillagar dessa kommer jag att tillsätta 0.5-1tsk sambal oelek så det blir lite sting i frikadellerna.

Vegetariska frikadeller med pastasallad 4 portioner
pasta till 4 personer
3 liter vatten
3 msk buljongpulver eller 3 tärningar
120 hackad mandel
1 gul lök
50 g riven ost (lagrad prästost)
1.5 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm paprikakrydda
1 tsk oregano
3 ägg
2 msk vatten
35 g roccola
2-3 tomater
1 färsk broccoli

Koka upp vatten och buljongen i en kastrull. Mixa mandeln med en stavmixer i en bunke. Grovriv en lök och blanda med mandeln. Tillsätt ost, ströbröd, salt, peppar, kryddor, ägg och vatten i bunken, blanda till en smet. Forma till ca 25 små bollar.
Lägg ner frikadellerna i den kokande buljongen och låt sjuda i 6 minuter. Frikadellerna kommer att flyta upp till ytan efter ett par minuter. Ta upp frikadellerna med en hålslev eller en liten sil och lägg på ett fat.

Häll i pastan i buljongen och låt den koka enligt anvisningen. Skölj roccola, klyfta tomaterna och skär broccolin i buketter och bitar. Tillsätt broccolin de sista 4 minuterna av pastans koktid. Häll av buljongen och blanda pasta, broccoli, roccola och tomater. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och peppar.

Stek frikadellerna i lite smör i en stekpanna i ca 2 minuter lägg upp dem på ett fat och servera tillsammans med pastasalladen.

Brödet håller fortfarande på och jäser så detta bloggar jag om i morgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar