måndag 21 mars 2011

Mustig chiligryta med mörkchoklad

Då var morgondagens middag klar på spisen och det doftar ljuvligt här hemma. Denna gryta rör man enkelt ihop i ett nafs inga svårigheter alls. Längar redan tills i morgon då jag får njuta av denna gudomligt goda gryta! Har ni inte testat att ha mörkchoklad i er chiligryta så gör det. Chilin och chokladen passar utmärkt ihop och om ni bjuder era vänner på chiligryta passar det utmärkt att baka min chilikladdkaka till efterrätt.

Jag får tacka min vän Elin D som bidragit med detta recept.

Chiligryta med mörkchoklad ca 6 portioner
500 g nötfärs
1 brk krossad tomater
1 brk cocktailtomater (mutti)
2 grovt hackade gula lökar
3 skivade vitlöksklyftor
1 finshackad röd chili
0.5 dl hot chilisås
2 köttbuljongtärningar
1 dl vatten
1 msk soja
1.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
2 tärnade röda paprikor
2 brk sköljda vita bönor
50 g hackad mörk choklad
2 msk hackad persilja

Koka upp tomatkross/cocktailtomater, lök, vitlök, chili, chilisås, buljongtärningar och vatten i en gryta. Smula ner nötfärsen och sjud i ca 10 minuter. Tillsätt soja, paprika och bönor. Sjud yttligare i 10-15 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Rör ner chokladen precis innan servering och strö över persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar