Till i kväll har jag gjort chokladmousse som jag tänkte toppa med lite hallon. Otroligt enkelt att göra och passar perfekt att bjuda på till efterrätt till en middag. Moussen gör du snabbt på fm och sedan sköter den sig själv i kylskåpet tills det är dags att äta efterrätt.
Ljus chokladmousse 4 portioner
100 g ljus blockchoklad
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
2 äggulor
Vispa grädden tillsammans med florsocker, men inte för hårt.
Hacka chokladen och smält den i en djup tallrik i micron. Kör 30 sek, rör om och kör ev några sekunder till och rör om. Vispa ner äggulorna i den smälta chokladen till en slät kräm.
Rör noggrant ihop grädden och chokladen och fördela i portionsskålar.
Låt stå i kylskåp i minst 1 timme.
söndag 29 augusti 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Verkar mumsigt :)
SvaraRadera