söndag 9 maj 2010

Säsongens första rabarberpaj

Bara på några dagar har våra rabarber vuxit sig tillräckligt stora för att göra årets första rabarberpaj.

Jag har fastnat för Leilas recept på smuldeg som innehåller råsocker och kokos, så gott!

Smuldeg
150gr smör
1.5 dl råsocker
1.5 dl kokos
2.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn

Tärna kallt smör i bitar och nyp ihop detta med socker, kokos och vetemjöl och tillsätt sist havergrynen.

Rabarberpaj
6-8 Rabarber
(alt 4 rabarber och 0.5liter jordgrubbar)
1 msk potatismjöl
1 liten bit ingefära (riven)
el. 1 tsk ingefäraskrydda
1/2 dl socker

Skär rabarbern i ca 2cm stora bitar och blada med övriga ingredienser. Smörj en form och lägg i rabarberblandningen, strö över smuldegen och hyla över lite smör. Grädda i mitten av ugnen i 200grader i ca 25-30min.


Mums va gott det var!!!!!!!! Odlar ni inga egna rabarber åk bums iväg till närmaste affär och handla och känn smaken av sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar