4.5-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200g smör
1 dl pärlsocker
1 dl flagad mandel (kan uteslutas)
sylt (t ex hallon eller blåbär)
1 ägg
Starta ugnen och sätt den på 215 grader. Knåda ihop vetemjöl, socker, vaniljsocker och smör till en deg. Forma degen till 4cm tjocka rullar och låt vila i kylen i ca 1 timme.
Blanda samman mandel och pärlsocker. Pensla rullarna med uppvispat ägg och rulla dem i blandningen så att den fastnar ordentligt.
Skär rullarna i 0.5 cm tjocka skivor. Gör en lite fördjupning med fingret i varje kaka (jag har sett att Emma använder en liten spelkula av glas och då blir fördjupningen perfekt) och fyll den med din favorit sylt.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in dem i ugnen. Sänk värmen till 190 grader och grädda i 10 min.
Låt kakorna kallna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar