söndag 6 februari 2011

Schnitzel med ugnsrostad potatis och blomkål

I helgen testade jag att laga schnitzel av kalkonfilé. Det blev otroligt gott men det tog lite tid innan maten var serverad på bordet. Kommer garanterat att göra detta igen. Jag gjorde potatisklyftor och blomkålsbuketter i ugnen till. Mums va gott!

Schnitzel 4 portioner
400 g kalkonfilé
2 dl vetemjöl
2-3 ägg
2 dl ströbröd
0.5 tsk salt
2 krm vitpeppar
smör

Skär kalkonfilén på längden i tunna skivor. Lägg en skiva kalkon mellan plastfolie och banka ut dem med en brödkavel eller kastrull så att de blir tunna, typ som lövbiff.
Ta fram 3 tallrikar. Häll vetemjöl, salt och vitpeppar på en tallrik och blanda om. Knäck äggen på en annan tallrik och vispa runt. Häll ströbröd på den tredje tallriken.
Vänd kalkonskivorna först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Gör i ordning alla schnitzlar innan du börjar steka då du blir ganska kladdig.
Smält smör i en stekpanna och stek schnitzlarna i omgångar på medelhög värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar