lördag 26 februari 2011

Festlig överraskning under frasigt tak

Denna förrätt är mitt skjortärmskort när det nalkas 3-rättersmiddag. Alla blir mäkta impade och njuter av varje tugga. Glasen är från det stora varuhuset och kostade en 5'a styck, som hittat.

Det är bara att fylla glasen med er favoritsoppa, har ni bråttom kan ni ta genvägen och välja någon av Keldas färdiga soppor och piffa till med lite goda ingredienser, ett bra exempel hittar ni på arla.se, här hittar ni även tillvägagångssättet som jag följer. Det som är bra med denna förrätt är att den går bra att fixa iordning i god tid innan middagen, sånt gillar jag!

Den soppa som jag brukar glänsa med är följande recept

2 msk smör
2 grovrivna morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl cream fraiche
400 g räkost (välj INTE den magra varianten)
cayennepeppar
hackad dill
färska skalade räkor

Riv morötterna grovt. Smält smör i en kastrull och bryn morötterna. Tillsätt mjölet och rör om. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt småputtra i 10 minuter. Tillsätt cream fraiche och mjukost och vispa runt ordentligt så att det inte blir några klumpar. Sjud på svag värme i 5-10 minuter. Smaka av med cayennepeppar och hackad dill. Skala räkorna och tillsätt dem strax före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar