onsdag 16 februari 2011

Renskavspanna med vilda smaker

Ni får ursäkta bilden...kameran är på vift i italien så jag fick använda den gamla och den tar urkassa bilder. Tur att maten blev godare än vad bilden ser ut. Igår blev det renskavspanna till middag och både jag och Max var väldigt nöjda men mest nöjd var nog lillkillen över svartvinbärsgelén som serverades till.

Renskavspanna med vilda smaker 4 portioner
1 kg potatis
2 gula lökar
250 g champinjoner
2 pkt renskav
3 morötter
2 lagerblad
1 tsk svensk senap
1 tsk soja
1 msk viltfond alt 1 buljongtärning
1.5 dl vatten
2 dl grädde
salt
peppar
smör
svartvinbärsgelé

Skala och koka potatisen.
Hacka löken och skär champinjonerna i fjärdelar. Stek detta i smör på hög värme i ca 5-8 minuter. Tillsätt renskaven och stek vidare i ca 8 minuter på medelhög värme. Smaksätt med 2 lagerblad, senap, soja, vatten, grädde, fond/buljong, salt och peppar. Låt puttra i ca 5 minuter.
Koka upp vatten och lite salt i en kastrull, skala och skär morötterna i cm breda slantar och koka dessa i ca 4 minuter.
Släng lagerbladen och servera renskavspannan med potatis, morötter och svartvinbärsgelé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar