Fiskgryta 8 personer
1 fänkål
2 morötter
1 msk smör
3 vitlöksklyftor
3 gula lökar
1 purjolök
2 burkar krossade tomater (saltå kvarn är supergod)
2 dl vatten
2 dl cream fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk curry
1.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g laxfilé
500 g sejfilé
Ansa och skär fänkålen i 1 cm stora bitar. Skala och skär morötterna i 0.5 cm breda slantar.
Smält smör i en gryta och pressa ner vitlöken. Lägg i fänkålen och morötterna och fräs i ca 5 minuter. Hacka lök och strimmla purjolöken och tillsätt detta i grytan och fräs i yttligare ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten, cream fraiche, buljongtärning, curry, salt och peppar.
Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Skär lax- och sejfilé i 2 cm stora tärningar och tillsätt detta i grytan och sjud försiktigt i 6-10 minuter.
Servera ris eller gryn till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar