onsdag 2 februari 2011

Fiskgryta

Testade ett nytt recept på en fiskgryta och den blir väldigt god. Receptet är till 8 personer så tänk på att använd en stor gryta, själv hade jag 2mm kvar på grytan innan det hade börjat rinna över...behöver nog köpa mig en större gryta. Receptet är väldigt enkelt att halvera om så önskas.

Fiskgryta 8 personer
1 fänkål
2 morötter
1 msk smör
3 vitlöksklyftor
3 gula lökar
1 purjolök
2 burkar krossade tomater (saltå kvarn är supergod)
2 dl vatten
2 dl cream fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk curry

1.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g laxfilé
500 g sejfilé

Ansa och skär fänkålen i 1 cm stora bitar. Skala och skär morötterna i 0.5 cm breda slantar.
Smält smör i en gryta och pressa ner vitlöken. Lägg i fänkålen och morötterna och fräs i ca 5 minuter. Hacka lök och strimmla purjolöken och tillsätt detta i grytan och fräs i yttligare ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten, cream fraiche, buljongtärning, curry, salt och peppar.
Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Skär lax- och sejfilé i 2 cm stora tärningar och tillsätt detta i grytan och sjud försiktigt i 6-10 minuter.

Servera ris eller gryn till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar