måndag 7 februari 2011

Glutenfri GI paj

Här kommer ett recept på en annorlunda paj. Den är gluten fri och har ett lågt GI (säger man så?). Det är nog enklet att byta ut ingredienserna till fyllningen med andra smaker. Rätten passar nog utmärkt på påskens buffé bord.

Glutenfri GI paj
5 ägg
1 dl vatten
280 g portabellosvamp
1 zucchini
1 gul lök
1 röd chili
1 påse mandel
2 pressade vitlöksklyftor
2.5 dl turkisk yoghurt
1 tsk spiskummin
2 krm paprika pulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 påse riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Ställ in en pajform i ugnen och klicka i 1msk smör. Vispa ihop äggen med vattnet i en bunke. Häll i äggblandningen när smöret har smält och grädda i 10 minuter. Ta ut pajskalet och höj värmen till 250 grader. Uppdatering...tillsätt lite salt och annan krydda i äggsmeten för annars blir det tyvärr lite fattigt med smak på pajen.

Grovhacka svampen och stek den i en torr stekpanna på hög värme ca 5 minuter. Grovriv zucchnin och hacka 1 gul lök. Tillsätt 1msk smör, zucchnin och löken i stekpannan och stek i ca 5 minuter till på medelvärme.
Kärna ur och hacka chilin. Grovhacka mandeln och pressa vitlöksklyftorna. Tillsätt detta i stekpannan samt yoghurt, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Rör om. Häll blandningen på äggbotten och strö över osten. Grädda i ca 10 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Servera med en god grönsallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar