Glutenfri GI paj
5 ägg
1 dl vatten
280 g portabellosvamp
1 zucchini
1 gul lök
1 röd chili
1 påse mandel
2 pressade vitlöksklyftor
2.5 dl turkisk yoghurt
1 tsk spiskummin
2 krm paprika pulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 påse riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Ställ in en pajform i ugnen och klicka i 1msk smör. Vispa ihop äggen med vattnet i en bunke. Häll i äggblandningen när smöret har smält och grädda i 10 minuter. Ta ut pajskalet och höj värmen till 250 grader. Uppdatering...tillsätt lite salt och annan krydda i äggsmeten för annars blir det tyvärr lite fattigt med smak på pajen.
Grovhacka svampen och stek den i en torr stekpanna på hög värme ca 5 minuter. Grovriv zucchnin och hacka 1 gul lök. Tillsätt 1msk smör, zucchnin och löken i stekpannan och stek i ca 5 minuter till på medelvärme.
Kärna ur och hacka chilin. Grovhacka mandeln och pressa vitlöksklyftorna. Tillsätt detta i stekpannan samt yoghurt, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Rör om. Häll blandningen på äggbotten och strö över osten. Grädda i ca 10 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Servera med en god grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar