Grekisk pyttipanna 4 portioner
5 potatisar
2 morötter
200 g rotselleri
rosmarin
olivolja
2 vitlöksklyftor
600 g lammstek
1 grön paprika
1 gul lök
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och tärna potatis, morötter och rotsellerin i små tärningar. Lägg dessa på en ugnsplåt. Strö över 0.5 msk rosmarin, 0.75 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 2 msk olivolja. Blanda runt. Ställ in på den över delen i ugnen och stek i ca 30 minuter, rör om efter halva tiden. Skär paprikan i bitar och lägg på plåten när 10 minuter återstår.
Putsa och skär lammsteken i 2 cm stora tärningar. Lägg detta i en bunke tillsammans med 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk rosmarin, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och 1 msk olivolja. Rör om så att det blandas väl.
Hacka den gula löken och stek löken tillsammans med lammköttet i en stekpanna på medelhög värme i ca 5-8 minuter.
Blanda lammköttet med de ugnsstekta rotfrukterna och servera med vitlökssåsen.
Vitlökssås
2.5 dl turkisk yoghurt
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm svartpepar
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar