söndag 10 oktober 2010

Ugnsbakad pasta med tomat och mozzarella


Enkel pastagratäng med smak av tomat och mozzarella som smakar ljuvligt! Nästa gång ska jag tänka på att inte ha så mycket chiliflakes i för Max tyckte att den blev lite väl stark men han älskade smaken av tomat så han åt och åt och drack massa mjölk mellan tuggorna...

Ungsbakad pasta med tomat och mozzarella 4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
chiliflakes (efter eget tyck och smak)
olivolja
3 burkar skalade tomater
1 dl vatten
1 kruka basilika
1 msk rödvinsvinäger
400 g penne
2-3 dl riven riven parmesanost
2 mozzarellaostar
havssalt
nymald peppar

Hacka lök och vitlök och fräs i några ca 5 minuter i olivolja utan att löken blir bränd. Tillsätt chiliflakes och stek i några minuter till. Tillsätt tomaterna och vatten och sjud i ca 20 minuter.
Mixa tomatröran till en tunn sås med en mixer. Riv ner basilikan och smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisningarna men tänk på att de ska vara lite al dente. Häll av vattnet.
Blanda ner hälften av tomatsåsen med pastan och 1 dl riven parmesanost.
Lägg lite av pastan i en smord ungssäker form. Häll på mer tomatsås, riven parmesan och skivad mozzarella. Upprepa tills alla ingredienser är slut. Avsluta med ett lager riven parmesan.
Grantinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Servera en god grönsallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar