måndag 4 oktober 2010

Tomat & Basilika Bruschetta

Volá, en enkel kvällsmacka. Bruschetta är i all sin enkelhet ett skiva lantbröd som man gnider in med vitlök och droppar på olivolja. Sedan kan man variera med olika toppingar men den vanligaste är nog ändå tomatbruschettan.

Tomatbruschetta
4 skivor surdeg- eller lantbröd
olivolja
1 vitlök
3 tomater
färsk basilika
havssalt
peppar

Rosta brödet i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter, eller använd helt enkelt brödrosten! Droppa lite olivolja på brödet och gnid en skalad vitlök över oljan.
Dela tomaterna och skär dem i mindre bitar och lägg dem i en skål. Riv ner basilikan, tillsätt olivolja och smaka av med salt och peppar.
Fördela tomatblandningen på brödet och ringla över lite olivolja och dra några varv med salt och pepparkvarnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar