söndag 24 oktober 2010

Research - kassler recept

Surfar webben efter recept till middagen i morgon kväll, har nämligen tinat upp en bit kassler och nu har jag fastnat för detta recept på Hemmets Journal Dot Se. Nu när det är höst så tycker jag att äpplen passar utmärkt som ingrediens i matlagningen.

Gratinerad äppelfylld kassler
600 g benfri kassler
1 gul lök
2 äpplen
0.5 tsk smulad torkad rosmarin
4 tomater

Gratängsås
3 dl mjölk
2 tsk vetemjöl
75 g riven ost
1 msk pressad apelsinsaft
1 tsk riven ingefära
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka löken fint. Skala, kärna ut och hacka äpplena. Fräs löken mjuk i lite smör. Tillsätt äpplen och rosmarin. Låt allt fräsa i några minuter. Låt kallna.
Skiva kasslern och lägg den i en smord eldfast form. Fördela äppelröran mellan kasslerskivorna.
Koka upp 2 dl mjölk, vispa ut mjölet i 1 dl mjölk och vispa ner i den kokande mjölken. Låt såsen koka sig tjock under fortsatt omrörning, ca 3 minuter.
Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med apelsinsaft, ingefära, salt och peppar. Häll såsen över kasslern
Gör ett kryss i varje tomat och pensla dem lätt med lite olivolja. Ställ ner dem i formen.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar