söndag 17 oktober 2010

2 timmar senare...

Så enkelt och så underbart gott! Detta recept är ett säkert kort om man ska bjuda över någon på middag. Välj kött efter humör ex. fläskfilé, ytterfilé, fläskkotletter eller små kycklingfiléer.

Anledningen att den är så perfekt som bjudmat är att den sköter sig själv i ugnen (2 timmar) medans du dukar och gör dig i ordning.

Fläskfilé i ugn
1 fläskfilé
3 dl grädde
1 brk cream fraiche
1-2 tsk sambal oelek
0.75 dl soja

Sätt ugnen på 150 grader.
Putsa köttet fint. Skär köttet i cm tjocka skivor. Lägg köttet i en ugnssäker form. Vispa samman övriga ingredienser i en skål och häll detta över köttet. Ställ in på nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Lägg en bit folie över formen efter ca 45 minuter.

Tips
Sambal Oelek är väldigt kryddstarkt så använd endast 1 tsk om du inte tål allt för stark mat.
Om såsen skär sig, ta ur köttet och vispa såsen ordentligt och lägg sedan tillbaka köttet.
Kycklingfiléer kan delas eller läggas i hela och kotletter behöver inte skäras i bitar.
Kycklingen är klar efter 1 ½ timme.
Servera med potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar