fredag 15 oktober 2010

Cupcakes med hallon & vitchoklad frosting

Dessa små sötnosar hade jag med och bjöd mina arbetskamrater på. Cupcakesen fick toppbetyg...!

Cupcakes 12 st
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1.5 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
100 g smält smör
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
3.5 dl vetemjöl
1 citron, saft + skal

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt poröst och vitt. Smält smöret och rör ner mjölken tillsätt detta i äggsmeten. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en skål och vänd sedan ner det i smeten. Blanda ner rivet skal och saft av en citron.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna innan frostingen breds på.

Hallon och vitchoklad frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
100g philadelphiaost
50 g smält vitchoklad
0.5 dl mosade hallon

Rör alla ingredienser krämigt. Bred frostingen över cupcakesen och garnera med strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar