Här kommer ett recept på en otroligt god höstgryta! Rätten går snabbt att förbereda men kräver lång tid på spisen...resultatet blir hiskeligt gott!
Mustig höstgryta 4 portioner
1 kg högrev
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk cacao & chili (santa maria krydda)
0.5 msk spiskummin
3 dl vatten
1.5 msk oxfond
2 brk hela körsbärstomater (märket mutti är suveränt god)
2 msk färskpressad limejuice
0.5 röd chilifrukt
1 pkt bacon
2 msk maizena + vatten
1 förp stora vita bönor
0.5 msk socker
salt och peppar
1 kruka färsk persilja
Putsa köttet och tärna det i 3cm tjocka bitar. Finhacka lök, vitlök och röd chilifrukt. Strö över 1 tsk salt över köttet och bryn det i olja tills det fått färg. Lägg över i en stor gryta.
Stek lök, vitlök och chili i ett par minuter och tillsätt sedan spiskummin och cacao & chili kryddan och stek i några minuter till.
Lägg över lök och kryddblandningen i grytan. Stek ur pannan med lite vatten och häll över i grytan.
Tillsätt fond, vatten, tomater, limejuice. Låt sjuda under lock i 2.5 timme. Köttet blir riktigt mört av den långa koktiden.
Strimla bacon och stek den knaprig och låt den rinna av på en bit hushållspapper. Tillsätt detta i grytan mot slutet av koktiden. Rör ut maizena i lite vatten och rör ner i grytan.
Häll av och skölj bönorna. Blanda ner i grytan. Smaksätt med socker, salt och peppar. Hacka persilja strö över.
Servera med ris eller så väljer du att servera den med majschips, ost, gräddfil, tomater och saltgurka.
Lycka till!
lördag 9 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar