
Vanilj och äppel pannacotta
3 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
3 msk strösocker
1 st gelatinblad
1 msk äppelmos
Häll vatten i en skål och lägg i gelatinbladet och låt det stå och bli mjukt.
Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt sjuda i 2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan. Tillsätt äppelmoset.
Ta upp gelatinbladet och rör ner det i blandningen så att det löser sig (det får inte koka när du lägger i gelatinbladet för då skär det sig).
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas/skålar och ställ in i kylen minst 2 timmar så att pannacottan stelnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar