onsdag 20 april 2011

Kycklingsallad med päron, ruccola och quinoa

Den här veckan är det middagsfrid igen, skönt! Igår åt vi en enkel och god kycklingsallad. Kycklingen passar även utmärkt att servera med potatisklyftor i ugnen eller ris.

Kyckling 4 portioner
500 g kycklingfilé
2 msk vatten
2 msk balsamvinäger
1 msk soja
1 msk olja
0.5 msk honung
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär varje kycklingfilé 3 gånger på längden. Rör samman övriga ingredienser i en bunke och lägg i kycklingen. Lägg ut kycklingen i en ugnsform och häll över blandningen. Stek i ugnen i ca 25 minuter.

Sallad 4 portioner
150 g vit quinoa
1 brk svarta bönor
1 ask ruccola eller annan sallad
1 päron
1 rödlök
2 tomater
1 ask sockerärtor

Koka quinoa enligt anvisningen på paketet.
Skölj svarta bönorna och ruccolan. Kärna ur och skär päronet i bitar. Skär och skiva rödlöken i tunna skivor. Skär tomaten i klyftor. Skär sockerärtorna i strimmlor. Blanda samman den kokta quinoan , bönorna, ruccolan, päronet, rödlöken, tomaterna och sockerärtorna i en skål. Häll den varma kycklingmarinaden över salladen och servera med kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar