lördag 9 april 2011

Thaigryta

Helt ok thaigryta men det skulle ha kunnat vara mer smak, nästa gång ska jag har i en hel chili istället för en halv. Vi åt nudlar till men ris passar nog bättre.

Thaigryta 4 portioner
2/3 purjolök
2 morötter
1 chili
1 röd paprika
3 msk fisksås
2 tsk ingefära
500 g blandfärs
1 brk kokosmjölk
100g chashewnötter 1 lime
1 påse babyspenat
1 msk olja


Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i 0.5 cm breda slantar. Kärna ur och finhacka chilin. Skär paprikan i bitar.
Hetta upp olja i en gryta och bryn blandfärsen i 5 minuter. Tillsätt ingefära, purjo, chili, morötterna, paprikan, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i 5 minuter.
Grovhacka cashewnötter och skär limen i klyftor. Skölj spenaten och rör ner den i grytan.
Servera thaigrytan med cashewnötter, ris och limeklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar