fredag 7 januari 2011

Borsjtj

Testade att laga Borsjtj - rysk rödbetssoppa och vilken super start på 2011 jag fick!. Till detta serverade jag mosad chévre och knäckebröd från Kung Markatta (detta knäcke var oemotståndligt gott!)

Borsjtj - rysk rödbetssoppa 4 portioner
2 rödlökar
1 morot
500 g rödbetor
300 g vitkål
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
1.5 msk olivolja
1 msk buljongpulver (lant- eller grönsaksbuljong)
1 lagerblad
180 g chévreost
2 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 pkt knäckebröd

Hacka rödlök. Skala och skär rödbetor och morot i tunna stavar och strimmla vitkålen. Hetta upp olivolja i en stor gryta, pressa i vitlök och tillsätt lök, rödbetor, morot och vitkål. Fräs på medelhög värme ca 5 minuter.
Tillsätt vatten, buljong och lagerblad i grytan. Låt soppan koka under lock i ca 20 minuter. När soppan har kokat klart tillsätts vitvinsvinäger, salt och peppar.
Mosa chévreost i en skål. Servera soppan med en klick chévre och ett gott knäckebröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar