torsdag 20 januari 2011

Bönsallad och yoghurtsås

Testade att laga stekta rågpanetter med bönsallad och yoghurtsås men urk vad rågpanetterna var blää! Det lät så gott men smakade som stekt gröt, så jag tänker inte ens blogga om receptet men bönsalladen som serverades till var underbart god och matig så denna kommer jag att göra igen.

Bönsallad
1 påse salladsmix
1 fpk svarta bönor
1 fpk stora vita bönor
1 bananscharlottenlök
1 ask körsbärstomater
1 tråg sugar snaps
100 g grillad paprika på burk eller soltorkade tomater

Skölj salladen och bönorna. Hacka löken och halvera tomaterna om så önskas. Blanda samman dessa ingredienser och tillsätt sugar snaps och hackad paprika (eller strimmlade soltorkade tomater). Ringla över lite olivolja och smaksätt med lite salt och peppar.

Yogurtsås
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar.

Blanda samman alla ingredienser i en skål och servera till bönsalladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar