söndag 16 januari 2011

Favorit i repris - Tacopaj

Kalas i fredags och då bjöd jag på en favorit i repris TACOPAJ, så otroligt god! Ni måste testa, pajdegen är underbart god!

Pajdeg
50g smör eller margarin
1.5 dl filmjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Sätt ugnen på 200-225 grader.
Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg. Smörj en form med höga kanter med löstagbar botten. Kavla ut och klä formen med pajdegen, eller så trycker du ut pajdegen i formen. Klä kanten med lite folie så slipper du att pajdegen sjunker ner från kanterna (jag missade det så därför ser pajskalet inte så kul ut). Nagga degen med en gaffel. Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter. Under denna tid gör du i ordning fyllningen.

Fyllning
500 g nötfärs
1 st gul lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2-3 tomater
4 feferoni (kan uteslutas)

Hacka löken och bryn den tillsammans med nötfärsen. Tillsätt kryddmix och vatten. Låt puttra tills allt vätskan förvinner. Hacka tomater och feferoni. Lägg tacofärsen i pajskalet och lägg tomater och peferoni på tacofärsen.

Topping
2 dl cream fraiche
2 msk majonäs
2 dl riven ost
2-3 st pressade vitlökslyftor

Blanda samman alla ingredienser och täck pajen med toppingen. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills ytan fått en vacker gyllenbrun färg.

Servera med en god grönsallad efter tyck och smak.

Lycka till! Mina gäster gav pajen höga betyg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar