lördag 6 november 2010

Gnocchi & Laxsallad

Fredagskvällens middag blev Gnocchi och Laxsallad. Blev nyfiken på gnocchi när jag hittade detta recept i Mat Magasinet Julspecial och rätten får helt klart godkänt! Nästa gång ska jag testa att laga egen Gnocchi.

Gnocchi & Laxsallad
500-600 g gnocchi
200 g gravad lax
1 stort äpple
1 dm gurka
2 avocado
2 dl cream fraiche
2 msk finriven pepparrot
0.5 dl hackad dill
salladsblad
salt och peppar

Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och låt dem sedan svalna.
Tärna lax, äpple, gurka och avocado. Blanda gnocchin, lax, äpple, gurka, sallad och avocado i en skål.
Blanda cream fraiche, pepparrot, dill, salt och peppar. Vänd försiktigt ner blandningen i gnocchisalladen. Tillsätt ev mer salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar