tisdag 11 januari 2011

Allt i ett kyckling med äppelsalsa

Ungsrostade rotfrukter med rosmarinkyckling och en enkel äppelsalsa. Nyttigt och väldigt gott! Rekommenderar att testa detta. För er som gillar sås kan servera en enkel kall creamfraiche sås till.

Allt i ett kyckling med äppelsalsa 4 port
1 morot
200 g palsternacka
300 g kålrot
8-10 potatisar
450 g kycklingfilé
olivolja
rosmarin
salt
svartpeppar
4 äpplen
4 banansharlottenlökar
2 stjärnanis
1 dl vatten

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär moroten i 1 cm breda slantar. Skär palsternacka och kålrot i 1 cm stora bitar. Skala och dela potatisen i 4-6 klyftor per potatis. Lägg rotfrukterna i en djup ugnsplåt och ringla över 1 msk olivolja, 0.5 msk rosmarin, 1 krm svartpeppar och 2 krm salt. Ställ in detta i ugnen i 10 minuter.
Dela kycklingfilé på längden ca 4 bitar per kycklingfilé. Lägg dem i en bunke och blanda ner 1 msk olivolja, 1 tsk rosmarin, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Ta ut plåten efter 10 minuter och lägg kycklingen på rotfrukterna. Ställ in i yttligare ca 13-15 minuter.

Äppelsalsa
Skala och kärna ur äpplena, dela dem i cm stora tärningar. Hacka bananschalottenlökarna fint. Häll äpplena, löken, stjärnanis och 1 dl vatten i en kastrull och koka allt i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar