lördag 29 januari 2011

Vit chokladbrûlé

Här följer receptet på den vita chokladbrûlén som vi njöt av under den perfekta middagen. I receptet beskrivs desserten så här:

"Den söta brulén gifter sig perfekt med de marinerade hallonen och som pricken över i. Det kommer att bli som ensymfoni i munnen helt enkelt. "

Vit chokladbrûlé 10-15 portioner
4 dl vispgrädde
2.5 dl mjölk
140 g vit choklad
1 dl socker
8 st äggulor
1 dl rörsocker
400 g hallon
2 dl hallonvin

Hacka den vita chokladen. Koka försiktigt upp grädde och mjölk. Häll i den hackade chokladen och rör tills den löst sig. Låt svalna till ljummet.
Rör ihop äggulorna och strösockret och vispa ner detta i gräddmjölken och sila ner blandningen i 10-15 portionsformar.
Grädde formarna i vattenbad i ugnen i 125 grader i 40-60 minuter. Känn med en sticka. När krämen "stabiliserat" sig är den färdig. Ta ut och låt kallna.
Lägg hallonen i hallonvinet för att marinera i minst en timme innan de ska ätas.
Strö rörsockret över formarna precis innan servering och bränn av ytan så att den karamelliseras och blir gyllene.

Lycka till!


2 kommentarer:

  1. OMG disse ser jummi ut vennen, må prøves :-) klemmmmmer

    SvaraRadera
  2. De var helt gudomliga! Ska försöka blogga om sorben som vi åt till. Kramaaaaaaaaaaaaaaaaar!

    SvaraRadera