söndag 5 september 2010

Kyckling med bacon och balsamsås

På Arla.se hittade jag inspiration till detta recept. Kycklingen lindas in i bacon och njuts av tillsammans med en krämig sås som smaksatts med balsamvinäger, oregano och vitlök.

Kyckling med bacon och balsamsås 4 personer
8 kycklinginnanlår eller 4 st kycklingfileér
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
1 pkt bacon eller 8 skivor parmaskinka
2.5 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond eller ½ hönsbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225 grader.

Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och oregano. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Linda baconskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

Vispa ihop grädde, balsamvinäger, vitlök och kycklingfond. Häll det över kycklingen.

Ställ in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Servera med ris eller potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar