tisdag 7 september 2010

Bananbröd

Är hemma och vårdar sjukt barn och som tur är älskar Max att baka så vi testade att baka Pecan Banana Bread. Receptet är från Leilas bok A piece of cake. Väldigt gott. I morgon ska jag testa att rosta en slice och sedan toppa med en kula glass, mums!

Pecan Banana Bread
150 g mjukt smör
1 dl socker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
75 g pekannötter

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, socker och florsocker vitt och krämigt. Mixa bananerna till en puré och rör ner i smeten och tillsätt äggen.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner hela pekannötter (spara några till topping). Vänd ner den torra blandningen i banansmeten.

Fyll en smord och bröad avlång bakform med smet och strö över pekannötter. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar