söndag 25 september 2011

Tre enkla och snabba baguetter

















Dessa baguetter är otroligt lätta att baka och de smakar ljuvligt! Detta är nog det enklaste recept jag någonsin testat, det är lite pang pang pang och så är det klart! Det går helt enkelt inte att misslyckas med receptet.

Jag kommer att baka dessa om och om igen.

Tre enkla och snabba baguetter
50 g jäst
1 tsk flingsalt
1 tsk flytande honung
6 dl ljummet vatten
1 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
11 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt flingsalt och honung och rör om tills jästen smälter. Häll över det ljumna vattnet och rör om. Rör ner rågmjöl (el grahamnsmjöl) och vetemjöl. Degen blir ganska lös. Strö över lite vetemjöl och täck med en bakduk och låt degen jästa i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 275 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 lika stora bitar. (Knåda inte degen!) Ta en degbit och vrid den några varv och forma dem till avlånga bröd och lägg dem på plåten. Skär några skåror i brödet med en vass kniv. Pensla därefter brödet med lite vatten och strö över lite flingsalt. Ställ in plåten i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt brödet kallna på galler.

1 kommentar:

  1. Snabba och enkla bröd är bra. Ser fina ut! Får jag nog testa någon dag!

    SvaraRadera