onsdag 14 september 2011

Bankad fläskfilé med kantarellfyllning

Här kommer ett recept på en gudomligt god lyxmiddag! Bilden är inte den roligaste men jag glömde att fotografera när jag lagt upp allt på tallriken. Nu när kantarellerna lyser gula i skogen passar denna rätt perfekt att göra. Om vädret tillåter så är det bara att tända grillen och njuta. Jag har inte testat att laga rätten i ugnen men det bör funka lika bra, bör nog förlänga tillagningstiden 10-15 minuter.

Bankad fläskfilé med kantarellfyllning 4 portioner
1 fläskfilé
2 pkt bacon
1 brk creame bonjour med kantarellsmak
1 näve kantareller
1 tsk viltfond med kantarell
svartpeppar & timjan

Putsa filén och skär sedan en cm stor skåra längs längden och fortsätt skära på "snedden" tills filén blir "platt". Lägg filén på en bit plastfolie och lägg sedan en bit plastfolie över filén och ta sedan fram brödkaveln eller något annat tungt och banka, banka och banka tills filén blivit riktigt tunn, tror min typ blev 20x30cm.

Bred ut creame bonjour över filén och droppa på fonden. Dra några varv med pepparkvarnen och strö på lite timjan (torkad eller färsk). Rensa och hacka kantarellerna och strö dem över filén. Rulla ihop filén som en rulltårta. Dela baconen och snurra den runt filén så att den är ordentligt täckt (annars kan all god sås rinna ut).

När grillen har en perfekt glöd grillas filén under lock i ca 20-25 minuter. Linda in den färdiga filén i en bit aluminiumfolie och låt köttet vila ca 5 minuter innan du skär i köttet. Köttet ser lite rosa ut när man skär i köttet men det är för att baconen färgat av sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar