torsdag 18 augusti 2011

Favorit i repris - Kyckling i krämigsås av parmesan och vitlöksost

Detta är ett recept skapat från en riktigt lyckad kylskåpsrensning. Vad jag har förstått är att flera av er som följer bloggen testat detta och tyckt det varit riktigt gott! Kul! Så här kommer en favorit i repris.

Kyckling i krämig sås av parmesan och vitlöksost 4 portioner
4 kycklingfileér
1 dl riven parmesanost
1 brk cream bonjour vitlök
2.5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
1-2 tsk sambal oelek (ta lite till om du gillar mat med sting)
1 tsk rosmarin
1 tsk italiensk salladskrydda
1 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
3 morötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingfileérna och stek dem i lite smör i en stekpanna tills de blir lätt gyllene. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Toppa kycklingen med balsamvinäger, rosmarin, italiensk salladskrydda, salt och svartpeppar. Skala och skiva morötterna i cm stora slantar och lägg runt kycklingen. Rör samman cream bonjour vitlök, grädde, mjölk, sambal oelek och parmesan i en bunke, salta och peppra lite. Häll röran över kycklingen och grädda i ugnen i 20 minuter.
Servera ris och grönsallad till.
MUMS!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar