Kyckling i krämig sås av parmesan och vitlöksost 4 portioner
4 kycklingfileér
1 dl riven parmesanost
1 brk cream bonjour vitlök
2.5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
1-2 tsk sambal oelek (ta lite till om du gillar mat med sting)
1 tsk rosmarin
1 tsk italiensk salladskrydda
1 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
3 morötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingfileérna och stek dem i lite smör i en stekpanna tills de blir lätt gyllene. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Toppa kycklingen med balsamvinäger, rosmarin, italiensk salladskrydda, salt och svartpeppar. Skala och skiva morötterna i cm stora slantar och lägg runt kycklingen. Rör samman cream bonjour vitlök, grädde, mjölk, sambal oelek och parmesan i en bunke, salta och peppra lite. Häll röran över kycklingen och grädda i ugnen i 20 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingfileérna och stek dem i lite smör i en stekpanna tills de blir lätt gyllene. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Toppa kycklingen med balsamvinäger, rosmarin, italiensk salladskrydda, salt och svartpeppar. Skala och skiva morötterna i cm stora slantar och lägg runt kycklingen. Rör samman cream bonjour vitlök, grädde, mjölk, sambal oelek och parmesan i en bunke, salta och peppra lite. Häll röran över kycklingen och grädda i ugnen i 20 minuter.
Servera ris och grönsallad till.
MUMS!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar