måndag 23 maj 2011

Pasta med ljumna grönsaker

Denna grönsakskombination kommer att passa utmärkt till sommarens alla grillrätter. Kändes otroligt fräscht och gott. Vi åt den med Zetas pappardellepasta.

Pasta med ljumna grönsaker 4 portioner
Zetas pappardellepasta
1 röd chili
1 påse babyspenat
1 gul lök
1 ask körsbärstomater
1 zucchini
1 vitlöksklyfta
1 ask Ridderheims grillade kronärtskockorhjärtan i olja
salt
150 g fetaost

Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Kärna ur och finhacka chilin. Hacka löken och vitlöken. Skär zucchinin i 1 cm breda kvartar. Hetta upp oljan från kronärtskockorna i en stekpanna och stek chili, lök, vitlök och zucchini och på medelhög värme i 5-6 minuter. Halvera tomaterna och kronärtskockorna. Rör ner tomaterna, babyspenaten och kronärtskockorna i pannan. Stek i ca 3 minuter. Salta lite lätt.

Rör ner grönsakerna i den koka pastan. Smula över fetaosten vid servering.

Hemmagjord isglass

Köpte ett set med glasstrutar på Ikea och det blev ett riktigt bra köp. Max älskar att göra sin egen glass och favoriten hittils är festisglass med päronsmak. Så enkelt och så underbart gott en varm sommardag!

onsdag 18 maj 2011

Rosévinsprovning

Jag och min vän Anna-Karin tog ett väldigt bra initiativ och bjöd några vänner på en rosévins provning hemma hos mig. Vi smakade på några riktigt goda viner i olika prissklasser och från olika länder. Det var så himla kul så vi bestämde oss för att starta en vinklubb. Vi kommer att träffas var tredje månad och testa viner och äta gott. Att vara värdinna kommer att cirkulera och värdinnan väljer också temat för provningen och ger i uppdrag till oss andra just vilket vin vi ska ha med till provningen. Ska bli sååååå spännande att se vad Carolina hittar på!!! Känn ingen press...hi hi hi.


Här kommer en resume av vinerna vi testade

Neudorf Pinot Rosé Nya Zeeland 149kr nr 90325
Ett trevligt rosé som nog smakar som bäst om det får kombineras med mat

Domaine de Collavery Frankrike Provance 79kr nr 2859
MIN FAVORIT!!! Ett enkelt vin som passar utmärkt till sommarens softkvällar.


Two Oceans
Inga kommentarer - vi var överrens om att detta kommer vi inte att köpa igen (63kr)

Leth's have pink Zwigelt Rosé Österrike 79kr nr 2261
Lite sötare vin som fick tummen upp av samtliga

Réserve de Bonnet Rosé Melot Cabernet Franc Frankrike Bordeaux 89kr nr 3181
Delade meningar om detta vin, Carolina och jag gillade detta skarpt medans andra tyckte sådär...

Enkel och snabb fiskgryta

I måndags levererade Middagsfrid en ny kasse mat med 3 spännande recept. Så igår blev det en snabb och enkel fiskgryta till middag. Jag tillsatte lite mer vätska än receptet beskriver nedan och resultatet blev en matig soppa istället. Smakade underbart gott och maten var klar på 20 minuter och sånt gillar jag!

Snabb fiskgryta 4 personer
0.5 purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 burk krossade tomater (ex mutti, kungmarkatta eller saltå kvarn, lite dyrare men värt det)
1 dl vispgrädde (jag hade i 2-3dl)
0.5 dl vatten (jag hade i 2 dl)
0.5 msk grönsaks/fiskbuljongpulver (alt 0.5 tärning)
0.5 msk vitvinsvinäger
1 tsk curry
1 bukett broccoli
600 g fiskfilé (ex 300 g sejfilé och 300 g laxfilé)
salt
svartpeppar

Skölj purjolöken och skär den i 0.5 cm breda skivor. Hacka löken och vitlöken. Fräs löken på medelvärme i ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, grädde, vatten, buljong, vitvinsvinäger, 1 tsk curry, 0.5 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Skär broccolin i små buketter. Tärna fisken och strö över lite salt. Tillsätt broccolin och fisken i grytan och låt puttra på svag värme i ca 6-10 minuter.
Servera med ris eller gryn och en grönsallad. Eller tillsätt mer vätska så att det blir en soppa och servera något gott bröd till.

tisdag 17 maj 2011

Ni bara måste testa detta!!!!

Bjöd några vänner på en super lyckad kombo dessert + vin som jag bloggade om den 18:e april. Detta måste ni testa, så enkelt och så jäkla gott! Alla njöt och önskade nog innerst inne att jag hade gjort mer dessert och köp en flaska vin till.

Bloggtorka...

...ursäkta att jag lyst med min frånvaro men dygnets 24 timmar har inte räckt till...Jag har lagat massa god mat men från maten på bordet till bloggen har det tydligen tagit lite väl lång tid...eller vad säger ni? Så nu får det bli lite skärpning och lite ordning och reda igen så jag börjar med att uppdatera er med lite bilder på vad jag har lagat. (lägger ut recepten på bloggen snart men är det något ni är väldigt intresserade av redan nu så får ni säga till så bloggar jag receptet asap)


PÅSKMIDDAG (minipåskbord)





Mozzarella & tomatfylld kycklingfilé inlindad i bacon



Ugnsbakad lax med ett täcke av hackade rotfrukter



Medelhavsköttbullar med en matig sallad



Rabarberkyckling