
Whiskeykyckling 6 portioner
6 kycklingfileér
salt och peppar
4 dl grädde
3 msk whiskey
50 g parmesanost
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingfileérna i några minuter på varje sida. Salta och peppra.
Lägg över kycklingen i en ugnsform. Häll över whiskey och grädde och riv över parmesanost. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Servera ris eller klyftpotatis till.
Om du vill vara extra kreativ kan du servera en varm löksallad till.
Varm löksallad
2 rödlökar
1 pkt bacon
olivolja
pinjenötter
1 påse roccolasallad
1 msk balsamvinäger
50 g parmesanost
salt och peppar
Skala och skär rödlöken i stora klyftor. Stek bacon i en stekpanna och låt det sedan rinna av på en bit hushållspapper. Stek rödlöken i lite olja i en stekpanna i ca 5 minuter. Precis innan servering varmer du bacon, lök och pinjenötter i en stekpanna. Lägg upp på ett serveringfat och blanda i roccola. Droppa över balsamvinäger och hyvla över parmesanost. Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar