Sirapslimpa 1 limpa
2.5 dl mild yoghurt
1.5 dl mörk sirap
5 dl rågsikt
0.5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0.5 msk stött anis
0.5 msk stött fänkål
ev. smör till brödformen
Sätt ugnen på 175 grader. Värm mjölk och sirap till 40 grader, fingervarmt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll den varma vätskan över och rör degen slät. Häll ner i en smord avlång bakform.
Sätt ugnen på 175 grader. Värm mjölk och sirap till 40 grader, fingervarmt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll den varma vätskan över och rör degen slät. Häll ner i en smord avlång bakform.
Grädda i nedre delen i ca 40 minuter, känn med en sticka om den är klar annars får du grädda den lite längre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar