

Underbart god kaloribomb! Hittade denna bortglömda goding i min receptbok och äntligen hade jag alla ingredienser hemma så Max och jag satte igång med bak tidigt i lördagsmorse! Jag dubblade satsen för att få tillräckligt med smet till en stor långpanna.
Baka onsdag - Skär torsdag (det är vad kakan egentligen heter)
Till en enkel sats behövs följande:
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Glasyr
Glasyr
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörkchoklad
100 g smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör ner socker och ägg. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner detta i kastrullen.
Klä en långpanna (35x20 för en enkel sats) med bakplåtspapper och häll ut smeten. Grädda i mitten i ca 15-20 minuter.
Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper och dra försiktigt bort bakplåtspappret på kakan.
Glasyren
Glasyren
Blanda grädde, socker, sirap och hackad choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning tills glasyren tjocknat, ca 10-15 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner kallt smör. Bred glasyren över kakan och strö över kokos eller flagad mandel.
Låt kakan kallna i kylen och skör den sedan i små rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar